Jon Erik Myre
Kunstnerisk leder, produsent,
manusforfatter, komponist og skuespiller

Kontaktinfo:
jonerik@kanonproduksjon.no
+47 991 63 607

Besøk Jon Eriks nettside

Jon Erik på IMDb

Jon Erik har jobbet som frilans skuespiller, sanger, musiker og caster siden 2012. Han er født og oppvokst i Kristiansand, og har sin bakgrunn fra Kristiansand barne- og ungdomsteater. Jon Erik har spilt i mang en produksjon i hjembyen, og var blant annet å se som Odinsoldaten Pål i Kilden Teaters ur-oppsetning av Anne Franks Søsken – en høyst aktuell forestilling om flyktningbølgen. Han har også syv sesonger bak seg i Kaptein Sabeltann Universet i Kristiansand Dyrepark, og to oppføringer av Birkebeinerspelet, som spilles vinterstid under åpen himmel på Sjusjøen. Myre har også vært å se på TV-skjermen, senest i HBO-seriene Beforeigners og Velkommen til Utmark, og har spilt inn scener til en ny serie med premiere i 2021.

Sommeren 2019 spilte han Otto i Kanon Produksjons første forestilling, TERRORISTENEog Bestyrer Hermanrud i Kampen om Wøyengutta i Bærumspillene. Frem mot jul spilte Jon Erik for tredje år på rad i Natt i Nisseland, både på Chat Noir i Oslo, og på turné rundt på Østlandet. I tillegg gjentok han rollen som Hermanrud i den nye forestillingen JUL PÅ WØYEN.

I 2020 var Jon Erik å se i rollen som Gus i Harold Pinters KJØKKENHEISEN, og som Kai i OMBORD, begge produsert av Kanon Produksjon i Kristiansand. Sommeren 2020 skrev og spilte han, sammen med Ina Maria Brekke, forestillingen Det skreik en fugl… basert på Vilhelm Krags forfatterskap. I desember 2020 kunne man i Kristiansand høre Kanon Produksjons førjulsvandring GJENKLANG hvor Jon Erik bidro med både konseptutvikling og regi, samt som stemmeskuespiller. Sommeren 2021 er DET SKREIK EN FUGL… tilbake, denne gangen i Posebyhaven i Kristiansand.

I tillegg til å ha skrevet JUL PÅ WØYEN, sammen med Madeleine F. Røseth, har Jon Erik skrevet DET SKREIK EN FUGL… sammen med Ina Maria Brekke, samt oversatt manuset til OMBORD.

Han har også komponert musikken til TERRORISTENE, KJØKKENHEISEN, GJENKLANG og DET SKREIK EN FUGL…