André Lassemo
Kunstnerisk leder, produsent og skuespiller

Kontaktinfo:
andre@kanonproduksjon.no
+47 970 09 915

Besøk Andrés nettside

André på IMDb

André jobber som skuespiller, produsent og manusforfatter. Han har sin bakgrunn fra barne- og ungdomsteateret i hjembyen Kristiansand, og har spilt flere teater- og musikal produksjoner på gamle Agder Teater og ellers i regionen. Han har siden den gang utdannet seg som skuespiller på skolene East 15 Acting School (2012-13) og Liverpool Institute for Performing Arts (2014-17), og har etter endt utdannelse jobbet frilans innenfor scene, film og tv. I 2017 spilte han John i Particles på Arts Studio Liverpool, i 2018 var han å se som far til hovedkarakteren i Kai Erlands teaterstykke Da Jeg Møtte Adolf på Arkivet i Kristiansand, og har siden 2018 vært å se i rollen som Politimester Bastian i Kardemomme By, i Kristiansand Dyrepark. 

Sommeren 2019 spilte André rollen som Max i Kanon Produksjons første forestilling, TERRORISTENEDenne høsten var han med i Nynorsk Kultursentrums DKS-forestilling Snakk om språk – en formidling han har gjentatt i både 2020 og 2021.

I 2020 var han å se som Ove Lefdal i den NRK-produserte TV-serien 22 juli. Med Kanon Produksjon spilte han rollene Ben i Harold Pinters KJØKKENHEISEN og Gunnar i OMBORD. I desember kunne man høre Kanon Produksjons bidrag til Julebyen Kristiansand, GJENKLANG – EN FØRJULSVANDRING. Her bidro André med konseptutvikling og regi, og som stemmeskuespiller. I 2021 drar han på turné med Feil Teaters DKS-forestilling Jorden rundt på 80 dager, hvor han spiller rollen som Phileas Fogg.