Info
Egenproduksjon
Premiere: 26. februar 2020
Øvrige forestillinger: 27. 28. og 29. februar
Samarbeid: Teateret i Kristiansand
Varighet: 55 minutter
Medvirkende
I ROLLENE
Ben: André Lassemo
Gus: Jon Erik Myre

KUNSTNERISK TEAM

Manus: Harold Pinter
Oversettelse: Morten Wessel Krogstad
Teaterforlag: Nordiska ApS – www.nordiska.dk
Regi: Kjetil Kro Sørborg
Inspisient: Fredrik Landmark
Kostymekonsulent: Anne Helene Halvorsen
Scenografi: Roald Andersen
Lyddesign: Kristian Bronebakk
Lysdesign: Markus Taransenko Fadum
Tekniker: Anniken Leirkjær

PR

Plakatdesign: Truls Ødegård
Plakatfoto: Martin Karelius Østensen
Spillested
Teateret i Kristiansand, Kongens gate 2
Støttet av
Scenekunst Sør, Cultiva Ekspress, Huntonit, Kopianstalten, Jernia Torjesen, kjelland.art – håndlaget keramikk, Erøy Optikk, Meny Torvet
Takk til
Victor Phillipson, Kalle Hennie, Åge Henriksen, Tiina Myllykangas, Julia Myllykangas, Lasse Nørager, Scott Harrison, Hanne Marit Løvås Skogseid, Gina Merethe Skogseid og familiene Myre og Lassemo.

Kjøkkenheisen

av Harold Pinter
oversatt av Morten Wessel Krogstad

I samarbeid med Teateret, har vi i Kanon Produksjon gleden av å presentere vår første forestilling for 2020, Harold Pinters kritikerroste teaterstykke KJØKKENHEISEN – en mørk komedie i én akt.

KJØKKENHEISEN er en humoristisk og absurd historie om Ben og Gus som sitter og venter i kjellerlokalet til en forlatt restaurant. Men hva venter de på? De snakker om fotball, tekoking, avisnyheter og en chipspose. Hverdagslige ting. Ganske absurd med tanke på at de har pistolene klare. Men hvem skal de rettes mot? Og hvorfor får de ikke instrukser? Nervøsiteten stiger. Når merkelige beskjeder begynner å komme ovenfra, klarer de ikke lenger å kontrollere frykten for at noe er galt. Hvem er ovenpå? Hvorfor kommer ikke offeret? Og hva i all verden er Macaroni Pastitsio?

I KJØKKENHEISEN møter vi to svært gjenkjennbare karakterer med ulik bakgrunn og holdning til situasjonen de befinner seg i. Gus, den yngste og mer uerfarne, er åpen og søkende, mens Ben, den noe eldre og mer erfarne, er innesluttet. Ben er ikke mottakelig for Gus´ tanker og spørsmål, og har mesteparten av skylden i at dialogen dem i mellom består mer av å snakke til enn med den andre.

Scroll Up