Om ungdom, for ungdom – KYSSET på DKS-turné

ENDELIG skal «KYSSET» få møte ungdommen! Denne uken er forestillingen tilbake i Kristiansand for å møte over 400 elever fra 9. trinn, gjennom Den kulturelle skolesekken. Vi gleder oss stort, og håper på mange fine møter og øyeblikk med elevene i sør!
Les mer…

En reise tilbake i tid…

I neste uke er vi tilbake om bord på D/S Hestmanden, og skal denne gangen ta med oss ungdomsskoleelever på en reise tilbake i tid. 450 elever på 9.-trinn skal få oppleve DET HELDIGE SKIPET, vår skildring av livet om bord, og den sanne historien om Hestmanden i sin mest dramatiske periode av andre verdenskrig. 
Les mer…

Urpremiere på DET HELDIGE SKIPET

I går, fredag 09. september, kunne vi endelig vise publikum vår krigsseilerhistorie “Det heldige skipet”. Urpremieren gikk over all forventning, og med fine reaksjoner og tilbakemeldinger fra publikum, ser vi nå frem mot ytterlige fem forestillinger. Vel møtt!
Les mer…

Setter sjøbein på land

Etter et langt og grundig forarbeid er vi endelig i gang med prøvene til «DET HELDIGE SKIPET». Disse finner sted på Slåtta Scene, på gården til regissør Åsmund-Brede Eike, i Lunde i Telemark. I løpet av ukene på Slåtta Scene skal regien legges, så alt er klart for tekniske prøver og tilpasning til rommet når vi mønstrer på D/S Hestmanden, bare få dager før urpremieren.
Les mer…

Sammen på scenen igjen

Til høsten er Kanon Produksjon klar med nok en forestilling for innbyggerne i Kristiansand og omegn! Kompaniets niende oppsetning, “Det heldige skipet”, er skrevet av Jon Erik Myre og André Lassemo, som også blir å finne på scenen, og omhandler to krigsseilere under andre verdenskrig. Forestillingen har vært under arbeid de siste to årene, i samarbeid med Norsk Krigsseilermuseum ved Vest-Agder-museet. Manusarbeidet har blitt støttet av Agder Fylkeskommune, Fritt Ord, Bjørneboet v/Cultiva og Scenekunst Sør.
Les mer…

KYSSET på turné

Høsten 2022 og våren 2023 skal Kysset på DKS-turné i både Kristiansand kommune, Troms og Finnmark fylke og på Svalbard. Forestillingen er tatt opp i Scenekunstbrukets repertoar, og vi håper den vil fortsette å nå et stort publikum i sin mest rettmessige målgruppe.
Les mer…

Endelig premiere!

Endelig skal KYSSET få sin live-premiere! Og endelig kommer Kanon Produksjon til Oslo! Lørdag 11. september spilles nemlig KYSSET på Sentralen i Oslo, som en del av Assitejs TeaterlørdagUNG. Forestillingen spilles kl. 12.00 og kl. 14.00. Bare et par uker etter setter vi kurs mot Teateret i Kristiansand. Her spilles forestillingen 24. og 25. september kl. 18.30.
Les mer…

Vilhelm Krag – 150 år

20.-22. August spiller Jon Erik, sammen med Ina Maria Brekke, forestillingen DET SKREIK EN FUGL… i Posebyhaven i Kristiansand. I år er det 150 år siden Vilhelm Krag ble født i Kristiansand. Krag er kjent som «Sørlandsdikteren» og var også den som døpte landsdelen, som tidligere var en del av Vestlandet. Hans diktning er også utgangspunkt for det som ble de første Sørlandsvisene. Basert på Krags tekster er det nå skapt en ny teaterforestilling med tilhørende nye viser.
Les mer…

Vær forberedt

I disse dager foregår prøvene til forestillingen VORBEREITET, som skal spilles på Kilden Teater og Konserthus under den helt nye dansefestivalen SØaR. Festivalen vil finne sted i Multisalen 13.-14. august, med tre ulike urpremieren per kveld. VORBEREITET vil få sin premiere som siste forestilling ut, fredag 13. august.
Les mer…

En annerledes urpremiere

Vi gledet oss stort til å endelig vise dere KYSSET denne uken, men den nåværende smittesituasjonen i Kristiansand gjør at dette ikke lenger er mulig, ettersom kommunen har lagt ned forbud mot alle fysisk arrangementer. Alle som har kjøpt billett har blitt kontaktet på mail for mer informasjon, og for de av dere som har lyst til å kjøpe billett til streamen, finner dere informasjon om dette på Facebook og forestilingssiden til KYSSET.
Les mer…

Nytt år, ny forestilling

I 2021 har vi den store glede av å kunne presentere en urpremiere: KYSSET av og med Helene L. Solberg og Nora G. Svalheim.
KYSSET er en forestilling som ble utviklet av Helene og Nora som deres eksamen ved skuespillerutdanningen på Nord Universitet i 2018. Året etter ble forestillingen tildelt Prøverom av Skuespillersenteret og UNG TEKST ved daværende Akershus Teater, hvor manuset ble videreutviklet.
Les mer…

Bjørneboet

Vi i Kanon Produksjon har vært så heldige å få tildelt et skriveopphold, en micro-residens, Bjørneboet, som vil foregå i Kristiansand i uke 50. Her skal vi gjøre research og starte skrivingen på vår første nyskrevne scenetekst sammen, med arbeidstittel «Det heldige skipet».
Les mer…

GJENKLANG – en førjulsvandring

GJENKLANG – EN FØRJULSVANDRING er en audioguidet julefortelling som tar lytterne med på en vandring gjennom Kristiansand sentrum, som til slutt ender opp i hjertet av byen på Torvet. Ved å ta i bruk teknologiens muligheter og snu korona-situasjonens begrensninger til noe positivt, vil vi stimulere og kanskje utfordre den enkeltes fantasi.
Les mer…

OMBORD

Forestillingsåret 2020 ble dessverre ikke slik vi hadde planlagt eller sett for oss. For et ungt teaterkompani med store ambisjoner har det vært noen krevende måneder med stor usikkerhet, men takket være hjelp fra kolleger, regionale kulturtiltak og alternative løsninger, er vi nå glade for å kunne tilby nok en forestilling for publikumet i sør!
Les mer…

KJØKKENHEISEN – Vår første forestilling i 2020

Etter suksessen med TERRORISTENE på Møvik Fort i juli, var vi allerede i august på jakt etter nye oppsetninger å tilby Kristiansands innbyggere. Et tilbud kom fort på banen, og etter produktive møter med Teateret i Kristiansand, tok det ikke lang tid før vi fant ut av hvor veien videre ledet oss.
Les mer…

JUL PÅ WØYEN – Riktig god jul

I år var julestemningen å finne på Wøyen Gård i Bærum! Takket være en enormt lidenskapelig gruppe skapere, skuespillere, fagpersoner, sponsorer, foreldre, og andre ildsjeler, ble JUL PÅ WØYEN en stor suksess!
Les mer…

JUL PÅ WØYEN – Familieforestilling i Bærum

I samarbeid med Teater Uttafor har Kanon Produksjon gleden av å presentere familieforestillingen JUL PÅ WØYEN, som vil bli spilt i Bærum i begynnelsen av desember. Forestillingen er skrevet av Madeleine F. Røseth og vår egen Jon Erik, og spinner videre på «Kampen om Wøyengutta», skrevet av Christin Grillstad Prøis, og juleeventyr skrevet av Bestyrer Hermanrud.
Les mer…

Teppefall for TERRORISTENE

Om kort tid er sommeren 2019 historie, og vi i Kanon Produksjon sitter igjen med mange ulike inntrykk fra det vi har vært igjennom. Det har vært en sommer utenom det vanlige, men for en sommer det har vært! Vi er glade og ydmyke over tilliten som ble vist fra publikum, og lover at det blir mer moro på Møvik og andre steder i Kristiansand i tiden fremover!
Les mer…

TERRORISTENE – I morgen går startskuddet

I morgen går startskuddet for vår første oppsetning, TERRORISTENE av Kolbein Falkeid. Forestillingen spilles i kasematten på Kristiansand Kanonmuseum, og vi kan love en helt unik og spektakulær teateropplevelse i brutale, men vakre omgivelser!
Les mer…

TERRORISTENE – Scenebygging

I løpet av de siste to ukene har vi jobbet iherdig med å få klar scenen til sommerens forestilling – TERRORISTENE av Kolbein Falkeid. Dette arbeidet hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten støtte fra Carlsen Fritzøe Vågsbygd, som har bidratt med alle materialene vi trengte til scenen.
Les mer…

TERRORISTENE – Nyhetssending til forestillingen

For tre uker siden spilte vi inn en nyhetssending som vil være en viktig del av sommerens forestilling – TERRORISTENE av Kolbein Falkeid. Her er klipp fra sendingen, med Martin Karelius Østensen, Kai Kenneth Hanson og Henrik Rafaelsen.
Les mer…

TERRORISTENE – Vår første oppsetning

I samarbeid med Vest-Agder-Museet er vi stolte over å kunne avsløre vår første forestilling som kompani, TERRORISTENE av Kolbein Falkeid! Forestillingen vil bli spilt i kasematten på Kristiansand Kanonmuseum, i fantastiske omgivelser, i slutten av juli.
Les mer…