Info
Egenproduksjon
Premiere: 23. juli, 2019
Øvrige forestillinger: 24., 25. og 28. juli
Samarbeid: Vest-Agder-museet
Varighet: 65 minutter
Medvirkende
I ROLLENE
Anna: Ingvild Lien
Otto: Jon Erik Myre
Max: André Lassemo
Jürgen: Åsmund-Brede Eike

Renate (stemme):
Ina Maria Brekke
Mann på moped: Åge Henriksen

KUNSTNERISK TEAM

Manus: Kolbein Falkeid
Regi: Åsmund-Brede Eike
Komponist: Jon Erik Myre
Produsenter: Jon Erik Myre og André Lassemo
Kostymedesign: Helene Halvorsen og Synne Reichelt Føreland
Lyddesign: Kristian Bronebakk
Lysdesign: Ove Tollefsrud
Tekniker: Thomas Kulien
Scenemester: Victor Phillipson

NYHETSSENDING

Nyhetsanker: Martin Karelius Østensen
TV-reporter: Kai Kenneth Hanson
Dr. Klaus Lang: Henrik Rafaelsen

CREW – NYHETSSENDING

Foto: Michael Ringdal
Klipp/etterarbeid: Truls Ødegård
Innspillingsleder: Ingrid Nøren Stenersen

PR

Plakatfoto: André Lassemo
Logo: Miriam Pedersen
Grafikk og foto: Gunstein Myre
Spillested
Kristiansand kanonmuseum på Møvig
Støttet av
Vest-Agder-museet, Stiftelsen Fritt Ord, Kristiansand Kommune, Vest-Agder Fylkeskommune, Scenekunst Sør, Fond for frilansere, Carlsen Fritzøe – Vågsbygd, Cultiva Ekspress og Erøy Optikk
Takk til
Kristiansand Kanonmuseum v/ Arild Andersen
Vest-Agder-museet v/ John Olsen og Gro Eikeland, Ida Valestrand Eike, Leonard Valestrand Eike, Richard Olsen, Halvor Laland, Bjørn Furuborg, Rimfrost Teater, Kristine Myhre Tunheim, Jonas Delerud, Gabrielle Bakke, Ingrid Nøren Stenersen, Mari Nøren Stenersen, Julia Küster, Øystein Flemmen, Stian Schille Olsen, Helene Larsen, Julia Myllykangas, Alice Sæbøe, Guro Karijord, Sandra Bergstrand, Henriette Vedel, Sindre Bjørke Høyang, Margrethe Bryge, Ida Beathe Olsen, Henriette Håbesland Strøm, Terje Olsen, Henriette Falkum, Anette Kaldheim, og familiene Myre og Lassemo

Terroristene

av Kolbein Falkeid

En gruppe terrorister okkuperer en barnehage. I en leilighet et annet sted i byen sitter terrorgruppens tre ledere og styrer aksjonen. Når aksjonen fører til en personlig konflikt for en av dem endres dynamikken blant de involverte.

Stykket åpner for diskusjon rundt hva som gjør dem til terrorister, og hva som bringer kunnskapsrike politiske aktivister til konklusjonen at bare gjennom vold kan det gode seire.

TERRORISTENE ble valgt i håp om å kunne bidra til debatt, dialog og tanker rundt radikalisering og ekstremisme. Ytringsfrihet og muligheten til å bli hørt av våre medmennesker og de som styrer landet er noe vi verdsetter høyt. Vi er heldige som bor i et land hvor dette er mulig uten at man risikerer å bli forfulgt av myndighetene, eller arrestert for meningene vi ytrer. Likevel er det grupper som føler seg oversett og utenfor resten av samfunnet. Et inkluderende nærmiljø hvor individet føler seg sett, hørt og møtt i hverdagen, er ikke bare nødvendig for et velfungerende samfunn, men også forebyggende når det kommer til radikalisering og ekstremisme. Skal dette være mulig må det arbeides aktivt for at unge utvikler et selvbilde og en identitet knyttet til fellesskapet, og ikke til et marginalisert ekstremistisk miljø. For at de som har ekstreme, og potensielt voldelige intensjoner, ikke skal gjøre ord til handling er det viktig at de man tar dem på alvor, lytter og kommer dem i møte.

Denne forestillingen skildrer en gruppe unge mennesker som nettopp føler seg utenfor resten av samfunnet. De opplever å ha blitt undertrykt over lang tid, og de er nå kommet til et punkt hvor de føler at ord ikke lenger er nok. Forestillingen tar opp viktige tema og en problematikk som er like aktuelle i dag, som i tiden historien foregår.

Se programhefte

Hør musikken på Spotify

Medvirkende

Ingvild Lien
“Anna”

Jon Erik Myre
“Otto”

André Lassemo
“Max”

Åsmund-Brede Eike
Regi og “Jürgen”

Tilbakemeldinger fra publikum

“En fantastisk forestilling av Kanon Produksjon på Kanonmuseet! En forestilling fylt med mange følelser og utrolig skuespill! Satt igjen med gåsehud over hele kroppen da forestillingen var ferdig, denne anbefales på det sterkeste å sees.”
– Karoline Rostell

“Kanon Produksjon leverer fra første til siste øyeblikk i en sterk presentasjon om samfunnet- og menneskets kompleksitet, som virkelig bør oppleves! Ser allerede frem til neste oppsetning!”
– Silje Aas Meyer

“Tok oss en tur til kanonmuseet i Kristiansand. Og det angret vi ikke på!! Vannvittig bra, sterkt, og ikke minst dyktige folk. Greit med fin utsikt utenfor så vi fikk fordøyd det hele litt før vi kjørte hjem. Vi gleder oss til neste gang!”
– Eileen Eklund

“HATTEN AV FOR DERE! Hurra for prestasjoner, valg av scenerom, tekstformidling og initiativ!”
– Preben Moseid

“Kjempebra! Et alvorlig tema som vi publikum fikk ta del i. Veldig godt levert av skuespillerne! Kan anbefales!”
– Marit Olsen

“Takk til dere som gav oss denne forestillingen. Helt fabelaktig alt sammen!”
– Maja Mendoza