Info
Samproduksjon med Teater Origo
Norgespremiere: 5. september 2020
Øvrige forestillinger: 6, 11, 12 og 13 september
Varighet: 80 minutter
Medvirkende
I ROLLENE
Berg: Jan Ø. Fjeldal
John: Roger Opdal Paulsen
Rune: Odd-Audor Bentsen
Kai: Jon Erik Myre
Gunnar: André Lassemo
Kerdzic: Daniel Lien
Martin (stemme): Tobias Santelman

KUNSTNERISK TEAM

Manus: Jesse Briton
Oversettelse: Jon Erik Myre
Regi: Odd-Audor Bentsen
Produsenter: Jon Erik Myre og André Lassemo
Lyddesign: Kristian Bronebakk
Lysdesign: Victor Phillipson
Tekniker: Anniken Leirkjær
Musikalsk ansvarlig: Jon Erik Myre

PR

Program og plaket: Phoebe Chu
Forestillingsbilder: Lisbeth Finsådal
Spillested
Aladdin Blå Kongens gate 6, Kristiansand
Støttet av
Kristiansand Kommune, Agder Fylkeskommune, Cultiva Ekspress, OK Marine, Handi, Stiftegården og XR Visuell Kommunikasjon
Takk til
Harald Stensland, Richard Olsen, Kjetil Kro Sørborg, Trim Balaj, Sigurd Vestberg, Jan Kjell Jacobsen, familiene Bentsen/Nygård, Myre og Lassemo, Scenekunst Sør, Aladdin Kulturhus, Rosegården Kulturhus og Norges Speiderforbund Sørlandet Krets

Ombord

av Jesse Briton
oversatt av Jon Erik Myre

OMBORD er en havbleket tragedie om maritim tilbakegang. Forestillingen følger seks fiskere når de begir seg ut på en farlig, men avgjørende seilas. Mannskapet trosser uvær, og risikerer samtidig sitt vennskap og de nære relasjoner på land. Under trusselen av konkurs er de tvunget ut på havet i den aldrende fisketråleren Fiolen for å prøve å redde det de alle holder så kjært.

Historien starter morgenen etter en haling. ​Fiolen​, den eneste gjenværende tråleren til kaptein Berg, ligger til kai, og mannskapet dukker opp én etter én for å hente gevinsten etter gårsdagens fangst. Etter lang tid med arbeid skal de alle ha en velfortjent ferie. Men på kaien blir de møtt med nyheten om at den største regionale distributøren er lagt ned, og at Berg måtte selge lasten med underskudd for å ikke tape alt. Mens andre mannskap slikker sine sår, godtar mennene på ​Fiolen​ motvillig å dra ut igjen, i Bergs desperate forsøk på å berge rederiet og seg selv. I midten av det hele står Kerdzic, en polsk arbeids-immigrant, sendt på Bergs bestilling fra arbeidsformidlingen. Han kom til Norge med sin bror, men er nå forlatt i ukjent farvann, og i et miljø med sterke fordommer mot ham og hans agenda. Flere i mannskapet ser på ham som en fiende, og et tegn på at deres trygghet i det døende jobbmarkedet er i fare.

Vi følger ​Fiolens​ ferd, mens frustrasjonen blant dem om bord vokser. Kameratskapet som en gang var, slår sprekker. Kerdzics står på utsiden og ser inn på et mannskap tapt til tiden. I et lys av håp knyttes de sammen. Garnet fylles av fisk, og mannskapet med håp og glede. Men reisen er ikke over. I Bergs desperate jag etter forløsning, styrer han skuta rett mot øyet av stormen.

Oppsetningen er en samproduksjon med Teater Origo, og er gjort i samarbeid med forfatter Jesse Britons teaterkompani Bear Trap Theatre Company.

Se programhefte

Medvirkende

Jan Ø. Fjeldal
“Berg”

Odd-Audor Bentsen
“Rune”

Jon Erik Myre
“Kai”

André Lassemo
“Gunnar”

Daniel Lien
“Kerdzic”

Tilbakemeldinger fra publikum

“Innertier – hele livet tok bølgen i denne fremstillingen av navigasjon og veivalg i skjønn forening eller evig kaos om du vil!
Gleder meg allerede til neste prosjekt!”
– Silje Aas Meyer

“Bravo – en nydelig opplevelse på siste forestilling!”
– Nina Feste Bajraktarevic

“Veldig glad for at jeg fikk med meg siste forestilling i kveld! FOR noen dyktige folk vi har i regionen vår! Stå på, jeg vil se mer!”
– Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen