Det skreik en fugl…

Info
Egenproduksjon
Premiere: 20. august, 2021
Øvrige forestillinger: 21. og 22. august, 2021
Medvirkende
I ROLLENE
Han: Jon Erik Myre
Hun: Ina Maria Brekke

KUNSTNERISK TEAM

Manus: Jon Erik Myre og Ina Maria Brekke
Regikonsulent: Kjetil Kro Sørborg
Manuskonsulent: Kristian Landmark
Komponist: Jon Erik Myre
Produsent: Jon Erik Myre
Lyd- og lysdesign: Victor Phillipson

PR

Grafikk og foto: Gunstein Myre
Spillested
Posebyhaven, Kristiansand
Støttet av
Kristiansand Kommune, Bergesenstiftelsen, Cultiva Ekspress, Bankkjelleren, Clarion Ernst Hotel, XR Visuell Kommunikasjon, Meny Torvet og Sval
Takk til
Martin Graham, Kristian Landmark, Marius Christiansen, Joakim Foldøy, Robin Alexander Eriksen, Odd Magne Myre, Fredrik Landmark, Sindre Hallandvik Langenes og familiene Myre og Brekke.

Det skreik en fugl…

– en beretning om de tause skrik, og livet forøvrig

av Jon Erik Myre og Ina Maria Brekke

Han og Hun treffer hverandre. Det er ikke første gang. Men hvem er de for hverandre? Og hvem er de for seg selv? De er begge mennesker med bagasje, samlet opp gjennom livet, men takler sine utfordringer og omgivelser på svært ulikt sett. Han er realist, i egne øyne, og ser ikke lenger poenget med noe. Han skulle ønske alt var annerledes. At alt var bedre. Og det er mye han ikke helt forstår. Hun bærer sorgen på innsiden. Hun ikler seg lag på lag med påtatt optimisme, og glemmer å ta hånd om seg selv. Å løse opp, og å fikse, så hun faktisk kan ha det godt. De to deler sine synspunkter, observasjoner og tanker, og kanskje finner de også hver sin vei til samme mål, ved hjelp av hverandre.

Basert på tekster skrevet av Kristiansands egen Vilhelm Krag, er det skapt en ny teaterforestilling med tilhørende nye viser. Hans ord og tanker er satt sammen på en helt ny måte, og dialogen hopper raskt mellom referanser til både dikt og utdrag fra noveller. Hans ofte enkle, men sylskarpe og tidløse tekster snakker godt sammen, og legger grunnlaget for ettertanke gjennom vakre og poetiske bilder. Forestillingen tar for seg flere ulike tema vi alle kan kjenne oss igjen i, og åpner for refleksjon rundt eget liv og situasjon.

Forfatteren Vilhelm Krag var også en teatermann, og skrev flere stykker, var sceneinstruktør og en periode også direktør på Nationaltheateret. Det er altså et format som lå hans hjerte nær, og tekstene kommer på mange måter hjem presentert på denne måten. Med sin sterke tilknytning til sitt barndomshjem på Sørlandet, landsdelen som han selv ga navn, er det tydelig at det er her også denne nye forestillingen hører hjemme. I år er det også 100 år siden Vilhelm Krag, sammen med komponist Johan Halvorsen, skrev de første sørlandsvisene. Denne forestillingen kommer med flunkende nye viser, komponert av Jon Erik, med tekster basert på evig aktuelle dikt av Vilhelm Krag. 

Se programhefte

Medvirkende

Jon Erik Myre
“Han”

Ina Maria Brekke
“Hun”

Kjetil Kro Sørborg
Regikonsulent

Kristian Landmark
Manuskonsulent

Victor Phillipson
Lyd-/lysdesign og avvikling