Nora G. Svalheim
Skuespiller og manusforfatter

Nora på IMDb

Nora er født i Bodø, men oppvokst i Arendal hvor hun gikk dramalinja ved Dahlske videregående skole.  

Siden 2018 har Nora jobbet freelance som skuespiller med base i Oslo. Hun har en filmutdannelse fra Nordland Kunst- og filmfagskole og en Bachelorgrad i Skuespiller & Teaterproduksjon fra Nord Universitet. 

Nora har spilt i flere kortfilmer, og den tyske spillefilmen Nordland av Ingo J. Biermann, som har blitt godt mottatt på filmfestivaler. For enkelte av disse har hun vunnet pris for sin skuespillerprestasjon, derav kortfilmen
Never Again av Bjørn Vegard Straumsnes, som fikk The Golden Panda Award i 2013.

Høsten 2018 ble hun en del av NIE Theater (New International Encounter). Her spiller hun den syriske gutten Omar i deres forestilling We come from far, far away. Forestillingen spilles mye gjennom Den Kulturelle Skolesekken, samt på festivaler og gjestespill på kulturhus rundt om i Norge. De har også hatt gleden av å spille forestillingen i Irland, Tyskland, Danmark og Tsjekkia, og i 2022 skal de gjestespille i Operahuset i Sydney som en del av en lengre turné i Australia. 

Nora er også en del av forestillingene LILLE av Henriette Grøtting Kihle i Kattas Figurteater og Okkupasjonens Fanger av Marius Kolbenstvedt.  

I tiden framover vil Nora jobbe med å ferdigstille den nye teaterforestilling Kaya + Kosmos av Tilta Teater, hvor hun er dramatiker og skuespiller. Forestillingen er for barn og er et samarbeid med Teknisk Museum.

Nora spiller rollen som Mia i KYSSET, i tillegg til å ha skrevet manuset sammen med Helene L. Solberg.