Sammen på scenen igjen

Til høsten er Kanon Produksjon klar med nok en forestilling for innbyggerne i Kristiansand og omegn! Kompaniets niende oppsetning, DET HELDIGE SKIPET, er skrevet av Jon Erik Myre og André Lassemo, og omhandler to krigsseilere under andre verdenskrig. Forestillingen har vært under arbeid de siste to årene, i samarbeid med Norsk Krigsseilermuseum ved Vest-Agder-museet. Manusarbeidet har blitt støttet av Agder Fylkeskommune, Fritt Ord, Bjørneboet v/Cultiva og Scenekunst Sør.

Forestillingen får sin urpremiere om bord på det gamle handelsskipet D/S Hestmanden, skipet som forestillingen har sitt navn og historie fra, i september i år. Det historiske bakteppet til forestillingen, så vel som D/S Hestmandens opplevelser innenfor tidsrommet 25. mai 1940 til 27. mai 1941, bygger direkte på kilder hentet fra Norsk Krigsseilermuseum. De to hovedkarakterenes liv, opplevelser, og samtaler seg imellom er fiktive, men er inspirert av intervjuer av tidligere krigsseilere, blant annet fra dokumentarserien “Evig Heder”. 

Karakterene Ingvald og Oskar vil bli spilt av dramatikerne selv, Jon Erik og André, over 2 år etter de sist delte scenen som duo, da under KJØKKENHEISEN av Harold Pinter som ble spilt på Teateret i 2020, like før pandemien brøt ut.

Mer informasjon om forestillingen og billettsalg vil bli annonsert like før sommeren.