Info
Egenproduksjon
Digital premiere: 4. mars 2021
Øvrige digitale forestillinger: 5. og 6 mars
Urpremiere: 11. september 2021 (Oslo)
Øvrige forestillinger: 24. og 25. sept (Kr.sand)
Varighet: 45 minutter
Medvirkende
I ROLLENE
Mia: Nora G. Svalheim
Kaja: Helene L. Solberg

KUNSTNERISK TEAM

Manus: Helene L. Solberg og Nora G. Svalheim
Regi: Robin A. Eriksen
Dramaturg: Linn Meyer Kongshavn
Komponist: Fridtjof Wesseltoft
Lysdesign: Victor Phillipson
Lyddesign: Anniken Leirkjær
Teknisk konsulent: Kristian Bronebakk

PR

Plakatfoto: Signe Fuglesteg Luksengard
Plakatdesign: Stig Morten Myre
Fotograf: Gunstein Myre

VIDEOPRODUKSJON

Liveklipp og bilderegi: Jon Erik Myre
Kamera: André Lassemo og Mathias Rusvik
Spillested
Teateret Kongens gate 2, Kristiansand
Støttet av
Norsk Kulturråd, Kristiansand Kommune, Fritt Ord, Bergesenstiftelsen, Agder Fylkeskommune, Cultiva Ekspress, Scenekunst Sør, Fond for frilansere, Fri Agder, Clarion Hotel Ernst, Xpressprint og Teateret. Forestillingen er utviklet med støtte av Norsk Skuespillersenter og UNG TEKST ved Unge Viken Teater
Takk til
Øystein Ulsberg Brager, Fridtjof Wesseltoft, Magnus Bugge, Karina Langseth Manrique, Nord Universitet, Per Arve Hammer og Byggfaglinja ved Verdal videregående skole

Kysset

av Helene L. Solberg og Nora G. Svalheim

“Jeg vet ikke hvorfor jeg kysset Kaja. Det bare skjedde, og det var litt rart, men det var litt fint også? Eller?“

I KYSSET følger vi Mia og Kaja, to bestevenner som endelig skal begynne på ungdomsskolen. De har alltid vært de to! Men så føler Mia plutselig noe hun ikke helt vet om hun liker…

Stykket handler om nye oppdagelser og forbudt kjærlighet, og tar for seg en tematikk som kan være sårbar og skremmende for mange unge. Å leve ut identiteten sin er ikke alltid lett, i frykt for å bli trakassert og skjøvet vekk. KYSSET ønsker å inspirere unge, som eldre, til en større åpenhet, trygghet og aksept for alle de man møter.

Medvirkende

Tilbakemeldinger fra publikum

<strong>September 2021</strong>

«Et kjempefint stykke for mennesker i alle aldre! Jeg kjente meg igjen i det troverdige vennskapet som spilte seg ut på scenen og jeg fikk både sommerfugler og sug i magen i løpet av timen jeg fikk være sammen med Kaia og Mia. Alle som enten har eller skal til å være ungdom, vil nok oppleve å kjenne seg igjen i jentenes liv. Takk for en kjempefin opplevelse!»
– Lillian Ringøen

<strong>Mars 2021 – Digital visning</strong>

«Ville bare si tusen takk for en kjempefin forestilling! En nær og fin gjenskapelse av så mange intense følelser jeg kjenner meg så godt igjen i. Det gjorde at den traff meg, og sitter igjen som et nostalgisk men fint fotspor av alt man skulle gjennom i en periode hvor alt var så intenst. Håper å se den live en gang da. Snart! Uansett, ville bare dele litt takknemlighet fra en kulturjunkie, som fikk en mye etterlengtet fiks.»
– Sindre Hallandvik Langenes

«Tack för föreställning!! Sååå coolt att ni fick till att filma den och göra det så bra på så kort tid. Många fina scener, känsliga och äkta stunder fyllda med känslor, löften, hopp, osäkerhet, hormoner, kärlek…”
– Sandra Bergstrand

«Takk for en nydelig og strålende forestilling! En varm og viktig forestilling om en av de vanskeligste periodene i livet. Nydelige skuespillere og produksjon, spennende tematikk og en forestilling som inviterer til en fin refleksjon over egne levde erfaringer! ”
– Sindre Bjørke Høyang

«Tusen takk for forestillingen, så takknemlig for at jeg fikk sett den! En viktig historie formidlet av flotte og troverdige skuespillere. Håper virkelig mange får sett denne historien!»
– Mai-Britt Ørnes

<strong>September 2021</strong>

«”Kysset” er ikke bare aktuelt, men det er også et romantisk, nedtonet drama om ung kjærlighet. Det funker som FY. I den enkle scenografi som stadig endrer seg settes de unge skuespillerne i senter for vår oppmerksomhet og FOR noen skuespillerprestasjoner. Hadde jeg måtte betale 500,- eller MER så hadde jeg gjerne sett denne mange ganger til. En sjelden perle!»
– Jens S. Wergeland, teaterpedagog og regissør